Gustau Yubero  

GYubero

Este artículo ha sido marcado como molesto Deshacer
GYubero
19:30 el 05 febrero 2014

Assessoria patrimonial i planificació financera

Seminari FitchRatings: el resum del resum.

Una agència de rating (o de qualificació creditícia) es dedica a estudiar tots els ens (empreses i governs) del món i els posa una nota a cada un. Aquesta nota diu com de probable o improbable és que una entitat en concret retorni els interessos més el capital que els seus creditors li han deixat prèviament en préstec.

Així un inversor que no té ni el temps, ni les ganes, ni la infraestructura de poder-se estudiar tots els ens del món, només ha de fixar-se en la nota de les agències per decidir si el risc del deute d'una entitat li fa el pes o no.

Aquesta és la teoria, perquè com ja sabreu, a l'inici de la crisi el paper d'aquestes agències va ser molt qüestionat amb la fallida de Lehman Brothers i tot plegat.

PERÒ no és això del que us volia parlar (qui vulgui que faci un comentari i fem un monogràfic al respecte). El que us volia dir és que d'agències de rating n'hi ha tres que són les més importants del món: Moody's, Fitch i S&P.  I precissament Fitch ha organitzat avui (molt ben organitzat, tot s'ha de dir) un seminari a la Borsa de Barcelona sobre les perspectives de crèdit al 2014 (segur que ho heu sentit mil vegades a les notícies: "la banca ha tancat l'aixeta del crèdit", "el crèdit no arriba a les famílies i les empreses", etc.).

Els més tècnics o més atrevits haureu llegit el meu post anterior on resumeixo una part de tot el que s'ha dit , només una part, l'acte ha sigut llarg, amb molt poca palla i s'han dit moltes coses interessants. 

Per a la resta: la IDEA clau que gairebé tots els ponents han apuntat és que el 2014 comença el canvi. Amb el concepte "Zona d'inflexió", no pas punt d'inflexió, ja que el canvi serà extremadament lent, suau, progressiu i amenaçat per multitud de reptes pendents i problemes estructurals (a casa nostra el més sagnant, l'atur). Si hem de fer cas al que he sentit aquest matí, el 2014 no serà l'any dels famosos i idílics brots verds, però potser sí l'any en què les coses deixaran d'anar a pitjor, condició prèvia perquè vagin un dia a millor.

Tindran raó? No ho sé. Ens veiem d'aquí un any i en parlem.

Salutacions,

Gustau

 

Publicar Ocultar ¿Quieres hacer públicos tus favoritos? Publicar No por el momento
2 comentarios
0 vez compartido

Gracies, Gustau, per el teu article. La zona de inflexión no sabemos cuanto durará y no esperes al año que viene para seguir escribiendo.

Merci @mistol, no te preocupes tengo intención de escribir mucho más amenudo.

Un saludo.

 Comentar

Artículos relacionados en Finect

Combinar el rating de sostenibilidad con el rating cualitativo

CJPM


No son ratings excluyentes: uno puede combinarlos y  encontrar fondos que tienen valoraciones positivas en ambos. Hace unos pocos meses Morningstar sacó a nivel mundial su rating de sostenibilidad para valorar las ca...

José Ramón Iturriaga obtiene la triple A de Citywire

Abante


José Ramón Iturriaga, gestor de los fondos Okavango Delta FI, Kalahari FI y Spanish Opportunities Fund, ha recibido el rating AAA por Citywire en reconocimiento a su gestión, tras haber obtenido la ...

S&P mejora la perspectiva de Iberdrola a positiva y reafirma su rating BBB / A-2

Iberdrola


La agencia Standard&Poor´s ha mejorado su perspectiva sobre Iberdrola desde estable a positiva. Además, S&P ha reafirmado el rating de la compañía en BBB a largo plazo y A-2 a corto plazo.Entre los aspectos dest...

Moody´s mantiene el rating Baa1 de Iberdrola y mejora su perspectiva a estable

Iberdrola


La agencia de calificación crediticia  Moody´s ha decidido mantener el rating a largo plazo asignado a Iberdrola en Baa1 y ha mejorado su perspectiva sobre el valor, situándola en “estable” desde “negativo”.Moody´s v...

Últimos artículos del blog de GYubero

La CNMV y la protección de los inversores
0 Comentarios
Presentación sobre Inmobiliario en el IEF de Barcelona
0 Comentarios
Las medidas del BCE explicadas para todos los públicos
0 Comentarios
El Tiempo: amigo o enemigo
5 Comentarios
Conferencia del IEF con Cirus Andreu
2 Comentarios
Janet Yellen
2 Comentarios
Benvinguts a la deflació!
20 Comentarios
El projecte Efec: inici immillorable
2 Comentarios
Seminari FitchRatings: el resum del resum.
2 Comentarios
FitchRatings. Financiación: la clave de la recuperación
2 Comentarios

app version

Fri Feb 24 10:10:26 CET 2017

2271

22d7561e711c8d1a939b249a13bfac9cb818fe4f