Gustau Yubero  

GYubero

Este artículo ha sido marcado como molesto Deshacer
GYubero
19:30 el 05 febrero 2014

Assessoria patrimonial i planificació financera

Seminari FitchRatings: el resum del resum.

Una agència de rating (o de qualificació creditícia) es dedica a estudiar tots els ens (empreses i governs) del món i els posa una nota a cada un. Aquesta nota diu com de probable o improbable és que una entitat en concret retorni els interessos més el capital que els seus creditors li han deixat prèviament en préstec.

Així un inversor que no té ni el temps, ni les ganes, ni la infraestructura de poder-se estudiar tots els ens del món, només ha de fixar-se en la nota de les agències per decidir si el risc del deute d'una entitat li fa el pes o no.

Aquesta és la teoria, perquè com ja sabreu, a l'inici de la crisi el paper d'aquestes agències va ser molt qüestionat amb la fallida de Lehman Brothers i tot plegat.

PERÒ no és això del que us volia parlar (qui vulgui que faci un comentari i fem un monogràfic al respecte). El que us volia dir és que d'agències de rating n'hi ha tres que són les més importants del món: Moody's, Fitch i S&P.  I precissament Fitch ha organitzat avui (molt ben organitzat, tot s'ha de dir) un seminari a la Borsa de Barcelona sobre les perspectives de crèdit al 2014 (segur que ho heu sentit mil vegades a les notícies: "la banca ha tancat l'aixeta del crèdit", "el crèdit no arriba a les famílies i les empreses", etc.).

Els més tècnics o més atrevits haureu llegit el meu post anterior on resumeixo una part de tot el que s'ha dit , només una part, l'acte ha sigut llarg, amb molt poca palla i s'han dit moltes coses interessants. 

Per a la resta: la IDEA clau que gairebé tots els ponents han apuntat és que el 2014 comença el canvi. Amb el concepte "Zona d'inflexió", no pas punt d'inflexió, ja que el canvi serà extremadament lent, suau, progressiu i amenaçat per multitud de reptes pendents i problemes estructurals (a casa nostra el més sagnant, l'atur). Si hem de fer cas al que he sentit aquest matí, el 2014 no serà l'any dels famosos i idílics brots verds, però potser sí l'any en què les coses deixaran d'anar a pitjor, condició prèvia perquè vagin un dia a millor.

Tindran raó? No ho sé. Ens veiem d'aquí un any i en parlem.

Salutacions,

Gustau

 

Publicar Ocultar ¿Quieres hacer públicos tus favoritos? Publicar No por el momento
2 comentarios
0 vez compartido

Gracies, Gustau, per el teu article. La zona de inflexión no sabemos cuanto durará y no esperes al año que viene para seguir escribiendo.

Merci @mistol, no te preocupes tengo intención de escribir mucho más amenudo.

Un saludo.

 Comentar

Artículos relacionados en Finect

Andrés López, reconocido con el Rating + por Citywire

ImantiaCapital


Andrés López, es gestor de fondos en Imantia Capital. En 2011 comenzó su andadura en la gestión de fondos, y durante el mes de febrero de este año ha sido reconocido por Citywire con el rating + por la excelent...

Telefónica: ni el recorte del dividendo evita la bajada de rating

Kaloxa


La reducción del dividendo de Telefónica que conocimos hace un par de semanas no ha servido a la compañía para esquivar la temida acción. Esta tarde se ha conocido que Moody's, una de las dos agencias de rating...

Combinar el rating de sostenibilidad con el rating cualitativo

CJPM


No son ratings excluyentes: uno puede combinarlos y  encontrar fondos que tienen valoraciones positivas en ambos. Hace unos pocos meses Morningstar sacó a nivel mundial su rating de sostenibilidad para valorar las ca...

José Ramón Iturriaga obtiene la triple A de Citywire

Abante


José Ramón Iturriaga, gestor de los fondos Okavango Delta FI, Kalahari FI y Spanish Opportunities Fund, ha recibido el rating AAA por Citywire en reconocimiento a su gestión, tras haber obtenido la ...

Últimos artículos del blog de GYubero

La CNMV y la protección de los inversores
0 Comentarios
Presentación sobre Inmobiliario en el IEF de Barcelona
0 Comentarios
Las medidas del BCE explicadas para todos los públicos
0 Comentarios
El Tiempo: amigo o enemigo
5 Comentarios
Conferencia del IEF con Cirus Andreu
2 Comentarios
Janet Yellen
2 Comentarios
Benvinguts a la deflació!
20 Comentarios
El projecte Efec: inici immillorable
2 Comentarios
Seminari FitchRatings: el resum del resum.
2 Comentarios
FitchRatings. Financiación: la clave de la recuperación
2 Comentarios

app version

Wed Mar 29 17:25:12 CEST 2017

2296

4797c17530a12d165c05c4bb01bc4eeec0121aa7